Vilodag med fiske på Drömresan

drömresan på Irland

Observera namnet på restaurangen. Krogen tillhör en irländsk kock, kokboksförfattare och krögare, känd över stora delar av världen för sin delikata kokkonst. Behöver vi tala om att maten var superb och att menyn innehöll en hel del av havets färska läckerheter?

Tisdagen innebar en ”fiskefri dag”. Nåja, nästan. Efter en rundvandring i bedårande Kinsale där färgerna på husen är bländande, människorna vänliga och pubarna fler än vi kan räkna till, var det upp till var och en att bestämma dagens agenda.
Fiskejournalens medarbetare PO Johannesson och Abu:s Jan Sjöblom smet iväg till hamnen med varsitt spö i näven. Det ryktas att de fick ihop fyra arter på den korta eftermiddagsstunden. Undertecknad och Drömresevinnaren Uwe Lehrer använde tiden till botanisering och utforskande av kaféer, irländsk stadsmiljö och återhämtning. När kvällen nalkades var det åter en härlig middag som stod på agendan. Och eftersom Irland spelade en kvalmatch till fotbolls-VM blev det en vända till en närliggande pub också.
Nu omgrupperar vi till ny ort. Sea bass, eller havsabborre, står på agendan. Vi återkommer med rapport så fort vi har undersökt dessa fiskars huggvillighet.
”Cheers” från Drömrese-gänget!
Nicka Hellenberg