Vinnaren av Västerviks växande Nyårsgädda

Johan Skoglund, vinnare i Västervik.
ANNONS

På nyårsafton arrangerades Nyårsgäddan för sjätte gången. Initiativtagare och arrangör för detta evenemang är Fishingday-fiskeguide i Västervik.

Deltagare som firade nyår med fiske.

Det är en träff för alla gäddfiskare som vill avsluta året på ett avslappnat och kamratligt sätt, samtidigt som alla bidrar till fiskevården genom att startavgiften skänks till Sportfiskarnas gäddfabriker. Att täcka upp prisbordet är inte svårt då många erbjuder sig att sponsra med fina priser. Tävlingsområdet är skärgården i Västerviks kommun. Alla samlades mitt i staden vid fiskarhamnen kl:08.15 för genomgång och utlottning av skänkta beten och mössor från Sportfiskarna och Fiskejournalen, allt för att så många som möjligt känna sig delaktiga. Nytt för i år var också att ett lucky looserpris instiftats. Detta för att göra det hela lite roligare. Ett pris till den som kanske inte riktigt lyckades med sitt gäddfiske under dagen. Skaparen bakom detta pris är betesbyggaren Jens Nordblad, som självklart också deltog. Priset delades i år mellan tre deltagare.

Den allra första träffen 2013, var en spontan tillställning för en liten, lokal skara vänner i Västervik, då deltog 11 personer. Ryktet spred sig och deltagarantalet har ökat för varje år och 2018 var det hela 62 personer som anmälde sig. Idag är det ett officiellt arrangemang där alla kan delta även om fokus fortfarande ska ligga på att vara en rolig träff.

Arrangörerna var nöjda med dagen och kunde rapportera följande:

”Det är jätteroligt att det kommer fler och fler juniorer och tjejer till denna träff, i år kom det fyra tjejer och fyra juniorer till start. Alla tycker det är ett roligt sätt att avsluta året på och många kommer tillbaka varje år. Det finns de som kört varje år i jakten på vandringspokalen. Men även om man inte placerar sig eller får någon fisk uppskattas evenemanget ändå. Fisket i år var bättre än förra året, några nollade helt men en båt lyckades landa hela 13 gäddor, riktigt bra med tanke på förutsättningarna som nyårsafton bjuder. Men huvudsaken med hela träffen är att ha roligt, umgås och göra det vi älskar, nämligen att fiska. Att sedan kunna bidra till fiskevården är bara roligt och något alla gärna gör.”

Vinnaren med längsta gäddan blev hemmafavoriten  Johan Skoglund, med 91 centimeter. Tvåa blev Adrian Lundberg med 74 cm och trea Oskar Andersson med 73 cm. Lucky Looser: Adrian Lundberg, minsta gädda 40cm. Jonas Lundberg, fel art (Gös) Isabel Syrjä, flest felkrokad braxen, 10st.

Och apropå gäddfiske – spana in detta:

Bortglömd fiskemetod?

Publicerad: 04 January 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS