Vintergös på 103 centimeter

Händerna fulla. Nico syns knappt bakom sin mäktiga vertikalgös. Foto: Nico Hahn

Den tyska storfiskaren Nico Hahn fångade nyligen sitt livs gös under ett vertikalfiske i iskallt vatten. Den väldiga gösen bjöd på en fantastisk kamp och mätte hela 103 centimeter.

Nico är trots sin unga ålder snart teamfiskare för Savage Gear, och just den här dagen var det fiske i en djup holländsk sjö som gällde. Solen sken och målet var grov gös. Betesvalet föll på en 10,5 centimeters Savage Gear Fat T-Tail Minnow i färgen Rudd minnow.
På elva meters djup fick jiggen en brysk uppvaktning.

”Det kändes som att jag krokat ett tåg!”

– Det kändes som att jag krokat ett tåg! Fisken gick inte att rubba och jag fick sätta stenhård press direkt. Först efter ett par minuter kom den sakta upp mot båten. Men i ytan får den nya krafter och vänder blixtsnabbt mot botten igen. Ny press och fisken stannar på sju meters djup. Därefter kom den upp på nytt och den här gången var vi redo med håven, berättar Nico.

Foto: Nico Hahn

Fisken lyftes varsamt ombord och kunde mätas till 103 centimeter. Luften var kylig och fisken returnerades snabbt och utan att vägas.
– Med tanke på den fina konditionen borde den ha vägt någonstans mellan 9-10 kilo. Mitt tidigare rekord låg på 94 centimeter så det var härlig höjning, hälsar Nico.

Vi tackar för rapporten och lyfter på fiskehattarna!

Hans Hällman