Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Holm
Ladda ner fiskarna och måla i sommar. Foto: Andy Steer och Getty Images
Fiskepyssel i sommar

I väntan på att regnovädret ska dra vidare, eller under färden till stugan kan det finnas behov att fördriva tid. Fiskejournalens medarbetare Andy Steer har illustrerat fyra svenska fiskarter som behöver hjälp med att få färg på sig, be barnen om hjälp i väntan på nästa fisketur!

Varsågod! Ladda ner fiskarna gratis och låt barnen färglägga gäddan, abborren, spättan och karpen precis som de vill. Eller varför inte låta barnen föreställa sig hur de ser ut, färglägga fiskarna och sedan ge er ut och fiska – och jämför med hur de ser ut i verkligheten?

Abborre – Ladda ner här!
Gädda – Ladda ner här!
Karp – Ladda ner här!
Spätta – Ladda ner här!

Mer av Andys fiskekonst finns på anglingknots.com.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta