Havs- och Vattenmyndigheten omorganiserar sin verksamhet på Västkusten. Det innebär att kontoret i Kungshamn läggs ner och de fyra tjänsterna flyttas till Göteborg. " /> Fiskerikontrollen omorganiseras | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fiskerikontrollen kontrollerar landningen av fisk i alla hamnar. Det gäller kontroll av landad fisk, men också av redskap och licenser.
Fiskerikontrollen omorganiseras

Havs- och Vattenmyndigheten omorganiserar sin verksamhet på Västkusten. Det innebär att kontoret i Kungshamn läggs ner och de fyra tjänsterna flyttas till Göteborg.

– Att vi nu flyttar de fyra tjänsterna innebär inte att vi minskar kontrollen av yrkesfisket i norra Bohuslän. Tvärtom så tror vi att den nya organisationen kommer att ge en effektivare och bättre kontroll, säger Anna Söderholm, chef för HaV:s landningskontroll.
Hon menar att omorganisationen gör det lättare att samordna resurserna och göra insatser där det behövs. Kontrollen i norra Bohuslän kommer inte att bli sämre, utan snarare tvärtom anser Anna Söderholm.
– En fungerande fiskerikontroll är viktig för att vi ska kunna skydda havsmiljön och få ett långsiktigt hållbart fiske, säger hon.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta