Spinnset

Köp prisvärda Spinnset här! Setten kan variera i innehåll.

Storsäljare just nu

Alla filter

Pris
Varumärke
Vad ska du fiska?
Här har vi delat in produkterna efter vilken fisk du vill få på kroken. Vi har utgått från vad tillverkarna uppgett, men även av erfarenhet vad som brukar funka. Listan kan nästan göras hur lång som helst och mycket fungerar till fler arter än vad vi har uppgett, så var inte rädd att prova dig fram.
Spölängd
Vi har valt att ange spölängderna i intervaller för att underlätta för dig som letar. Längden är angiven i både fot (') och centimeter (cm).
 
Är du nybörjare och behöver vägledning?
Längden på spön varierar och är vanligtvis mellan 6 och 10 fot. Ett kortare spö (runt 6 - 7 fot) är ofta lättare att hantera när man fiskar från båt eller kajak medan ett längre är att rekommendera när du fiskar från land. Fiskar du från land vid en sjö så är ett spö runt 7 till 9 fot att rekommendera. Många av de spön som används från kusten vid exempelvis havsöringfiske är runt tio fot långa, ibland ännu längre. 
Kastvikter

Kastvikter avser kort och gott vilken vikt på betet ett spö är avsett för.

I kategorin Ultralätt finns de allra lättaste spöna som man kastar mycket lätta beten med, oftast väger dessa något enstaka gram. I kategorin Lätt så hittar du många av de spöna som används för fisket efter abborre med mindre mjukbeten, småvobbler och spinnare.

Kategorierna Lätt - medium och Medium innehåller spön som kan hantera de flesta vanliga beten i den mellersta viktklassen - skeddrag, vobbler, spinnare och andra beten avsedda för allt från havsöring till lättare gäddfiske.

TungEtt vanligt mått för gäddfiske

De tyngsta kategorierna (Extra tung och Supertung) innefattar spön för havsfiske och det tyngre gäddfisket. Om man ska kasta iväg ett jerkbait som väger 140 gram så behövs det ett spö som klarar av det helt enkelt. Likaså krävs det lite styrka om du ska fiska med en 200-grams pilk i Nordnorge.

Exempel: Om kastvikten på ett spö är 7 till 15 gram så är det spöet byggt för att kunna kasta beten som väger mellan 7 och 15 gram, exempelvis en 10-grams Myran Panter.

Storlek på rulle

Här anges vilken storleksklass rullen har. Storleken anges olika beroende på typ av rulle och du kan läsa mer om hur de klassas under Vanliga frågor och svar på respektive rulles kategori t.ex.
Haspelrullar Multirullar

Utväxling

Vad är utväxling?
Begreppet utväxling, eller "gear ratio" på engelska, är ett värde som berättar hur många varv rullens spole snurran under ett vevtag. En normal utväxling ligger på ungefär 5.0:1 och uppåt, vilket betyder att spolen roterar fem gånger på ett vevtag. Hög utväxling, ”high speed” brukar anses vara runt 6.5:1, vilket betyder 6,5 varv på ett vevtag. En sådan rulle kan vara bra om man exempelvis fiskar havsöring på kusten då öringen ofta gillar när det är lite fart på betet.

Är du nybörjare och vill ha bättre kontroll på betet du kastat ut? Använd en rulle med lite lägre utväxling, runt runt 5,0:1.

 

Max linbromskapacitet

Avser hur många kilo som rullen klarar av att bromsa. Ju fler kilo rullen klarar av att bromsa desto kraftfullare slirbroms. Många haspelrullar har en en bromsstyrka upp till 5 kilo och det krävs inte mer för att fiska med vanliga beten (runt 10-30 gram) och drilla våra vanligaste insjöfiskar. Kastar man däremot riktigt tunga beten, som man gör vid det tyngre gäddfisket så vill man att rullen ska klara minst 10 kilo bromsstyrka. Havsfiskaren och extremfiskaren som jagar de allra största arterna kräver en riktigt kraftig broms som tål alla påfrestningar som fisket medför. En superstark linbroms med över 20 kilo bromspåverkan är inga ovanligheter i den här genren.

Vevhand

Handen som du vevar med.

Typ av fiske

Avser vilken typ av fiske produkten är avsedd förr. 

Exempel: En haspelrulle är till för att användas till fiskemetoden spinnfiske.

Visa som Rutnät Listvy

10 Produkter

per sida
 1. Abu Garcia Revo X Combo spinnset 7' 10-30 g silver
  28%
  Abu Garcia

  Abu Garcia Revo X Combo spinnset 7' 10-30 g silver

  Rek. 2699 kr Ordinarie pris 1995 kr Rea pris 1440 kr
 2. Abu Garcia Revo Beast X 41/Beast X Pike 842 XH spinnset 8'4" 40-140 g
  25%
  Abu Garcia

  Abu Garcia Revo Beast X 41/Beast X Pike 842 XH spinnset 8'4" 40-140 g

  Rek. 4997 kr Ordinarie pris 4797 kr Rea pris 3599 kr
 3. Abu Garcia Revo X Combo spinnset 6'6" 15-45 g silver
  28%
  Abu Garcia

  Abu Garcia Revo X Combo spinnset 6'6" 15-45 g silver

  Rek. 2699 kr Ordinarie pris 1999 kr Rea pris 1440 kr
 4. Abu Garcia Tobias Fränstams Perch Fight spinnset 7'5" 6-21 g
  15%
  Abu Garcia

  Abu Garcia Tobias Fränstams Perch Fight spinnset 7'5" 6-21 g

  Rek. 2799 kr Ordinarie pris 2032 kr Rea pris 1727 kr
 5. Abu Garcia Tobias Fränstams Abborre spinnset 7' 5-20 g
  20%
  Abu Garcia

  Abu Garcia Tobias Fränstams Abborre spinnset 7' 5-20 g

  Rek. 3299 kr Ordinarie pris 3295 kr Rea pris 2639 kr
 6. Team FJ - Gädda "Allround" spinnset Fiskejournalen

  Team FJ - Gädda "Allround" spinnset

  Från Fr. 2633 kr Ordinarie pris 3427 kr Rek. ca. 5650 kr
 7. Team FJ - Gädda "Heavy" spinnset Fiskejournalen

  Team FJ - Gädda "Heavy" spinnset

  Från Fr. 3394 kr Ordinarie pris 4169 kr Rek. ca. 7095 kr
Visa som Rutnät Listvy

10 Produkter

per sida