Köp ditt haspelspö hos oss

Här hittar du ett brett utbud av haspelspön från kända tillverkare. Sortimentet innehåller mängder av spön i varierade prisklasser, längder och för olika kastvikt. Det finns inget allroundspö som klarar allt, men med ett spö lämpat för 10-40 grams kastvikt kan du fiska abborre, gädda, gös, havsöring, makrill, regnbåge och vitfisk.

Aktion, eller action, talar om hur mycket klingan böjer sig vid press. "Extra fast" betyder att toppen böjer sig mycket lättare än resten av klingan som är relativt styv.
"Fast" böjer drygt en tredjedel av klingan.
"Moderate" böjer ungefär halva av klingan och "slow" beskriver en parabolisk böjning där drygt tre fjärdedelar av klingan är följsam
. På svenska används ibland begrepp som topp-, halv- och helaktion. Hör av dig så hjälper vi dig att välja rätt längd, aktion och kastvikt.

Vanliga frågor och svar

Fiskespön kommer i massor av olika längder, vikter och även modeller. Den vanligaste modellen att börja fiska med är Haspelspöna. Vad det gäller vikter och spölängder så beror det oftast på vad man ska fiska. Här kommer lite olika varianter i haspelmodell.

  • UL & Lätt fiske - Spön mellan 5-7 fot med kastvikter mellan 0-15 gram.  Öring/abborre
  • Allround - Spön i längder runt 6-8 fot och har kastvikter mellan 13-40 gram. Abborre/Gös/Gädda
  • Tungt fiske - Ofta riktade till gäddfisket så kommer dessa i 6-9 fot och 50-150 gram i kastvikt. Gädda
  • Kustfiske - Långa spön som kastar mindre drag. Runt 8-11 fot långa och kastvikter runt 10-40 gram. Havsöring/Makrill

Alla filter

Filter
  1. 7' (210 - 240 cm)
  2. L��tt - medium: 13 - 30 g
  3. 2500
  4. Medium
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Kastspö?

Vissa kunder vill bara ha ett "kastspö" och ett haspelspö är väl det som kan kategorieras som just kastspö. Givetvis är alla spön mer komplexa än enbart "kastspö" men om du vill ha ett relativt mångsidigt spö för att kasta från bryggan eller båten så kan dessa vara en bra start.