Jigg- & dropshotspön

Köp ditt jigg & dropshot spö hos oss – Alla modeller utvalda med kärlek & expertis.

Jigg- och dropshotspön är ett samlingsnamn för det fiske efter abborre, gös och andra som blivit så oerhört populärt. För modernt jiggfiske, med alla de populära teknikerna som finns, behöver du ett spö som har en någorlunda känslig topp som registrerar hugg och en klinga som ändå har kraft att kroka och drilla fisken. Vi har ett mycket stort utbud av spön i olika prisklasser och för olika specialområden . Fråga oss om råd så berättar vi gärna mer. Brett utbud av spön till alla tillfällen.

Läs mer Förminska text
Sida
Visa som Rutnät Listvy

51 Produkter

Sida
Visa som Rutnät Listvy

51 Produkter

Köpa jiggspö

Jiggfiske efter abborre och gös är en klassisk metod som har använts under många år. Under de senaste åren har detta fiske dock utvecklats i snabb takt och många nya metoder och taktiker har hämtats från utlandet, inte minst från bassfisket i USA. När man pratar om jiggfiske idag menar vi allt från klassisk jiggning med shadjiggar till olika finessmetoder så som Texas, Carolina, dropsshot eller nedfiske. De flesta jiggspön funkar till alla dessa metoder men vissa spön är anpassade för fungera extra bra för vissa metoder.

 

Välja rätt jiggspö

Generellt för allt jiggspön är att man vill ha ett spö med en känslig spötopp men ganska kraftig ryggrad. Den känsliga toppen gör att man lätt ser och känner även försiktiga hugg och den kraftigare ryggraden gör att man kan kroka fisken ordentligt och dessutom effektivt flytta och styra jiggen vid sitt fiske. Kastvikten på spöt styrs som vanligt av vilka beten man planerar att fiska med och spölängden är till stor del tycke och smak. Ett längre spö gör dock att du får längre kastlängder medan ett kortare spö är att föredra i trånga situationer. Ett bra allroundspö för jiggfiske brukar ligga kring 7’ och 5-20g.

 

Multi eller haspel för jiggfiske

Traditionellt sett har framförallt haspelspön med haspelrullar använts till jiggfiske. Idag har det dock blivit allt vanligare att använda lätta spinnspön utrustade med lågprofilsrullar till jiggfiske efter abborre och gös. Haspelutrustningen är fortfarande förstahandsvalet för dem flesta tack vare sin enkelhet. Med en spinnutrustning kan man dock öka precisionen i sitt fiske – vilket är en fördel vid flera jiggmetoder.