Pimpelspön & ismetespön

Köp ditt spö till vinterfisket här. Vi säljer alla varumärken & modeller.

Vinterisarna ger finfina möjligheter. Ska du pimpla abborre, eller kanske röding? Öring? Harr? Med pirk eller mormyska? Vi har massor av lämpliga pimpelspön. Klicka här för att se våra färdiga paket för ismete & pimpel. Satsar du istället på ismete efter gädda eller gös så hittar du rätt spö här. Har du frågor, så hör av dig!

Läs mer Förminska text
Visa som Rutnät Listvy

4 Produkter

 1. Shimano Sedona Ice 24UL pimpelspö 61 cm ultra light
  Shimano

  Sedona Ice 24UL pimpelspö 61 cm ultra light

  Rek. 399 kr Pris: 249 kr
  211 kr
 2. Wiggler Hurricane ismetespö soft
  Wiggler
  Betyg:
  100%

  Hurricane ismetespö soft

  Rek. 299 kr Pris: 209 kr
 3. Shimano Sedona Ice 28M pimpelspö 71 cm medium
  Shimano

  Sedona Ice 28M pimpelspö 71 cm medium

  Rek. 399 kr Pris: 249 kr
  211 kr
 4. Shimano Sedona Ice 26L pimpelspö 66 cm light
  Shimano

  Sedona Ice 26L pimpelspö 66 cm light

  Rek. 399 kr Pris: 249 kr
  211 kr
Visa som Rutnät Listvy

4 Produkter

Pimpel och ismete

Isfiske bedrivs i hela landet så fort isarna har lagt sig och blivit tillräckligt tjocka. Beroende på vilken art man riktar sig mot bör man antingen köpa pimpelspö eller ismetespö. Pimpelspön i olika modeller används tillsammans med pirkar eller mormyskor, inte sällan tacklade med maggot, vid fiske efter exempelvis abborre, röding, öring, regnbåge. är man ute efter gädda brukar ismete med betesfisk vara den bästa metoden. Då agnar man ett eller flera spön med betesfisk och väntar på att gäddan ska ta betet.

 

Köpa pimpelspö

Pimpelspön finns i många olika modeller anpassade för olika fiskesituationer. Det traditionella pimpelspöet har en fast spole och är den vanligaste typen av pimpelspö och används till alla typer av pimpelfiske. De minsta och känsligaste pimpelspöna har en smal spole med en skruv som man justerar för att släppa ut lina. Dessa spön är anpassade för att fiska lätta pirkar eller mormyskor. Det finns även lite kraftigare pimpelspön som har en knapp som man trycker ner med tummen för att släppa ut lina. Dessa pimpelspön är väldigt enkla att använda och är ett perfekt val för den ovana pimpelfiskaren. Det finns även pimpelspön med rullfäste för separat rulle. Detta gör att man själv kan välja vilken rulle man föredrar och på så sätt anpassa sin pimpelutrustning efter sina egna behov.

 

Köpa ismetespö

Ett bra ismetespö ska stå pall för ismetets påfrestningar. Mothuggen är ofta hårda och fajten kan ske på kort lina. Spöna kommer även användas under riktigt kalla dagar och sedan stuvas undan i ett förråd resten av året. Därför är ismetespön anpassade för en tuff behandling. Ismetespön finns i olika längder men 4’ brukar anges som standard. Ett ismetespö bör ha en kraftig ryggrad för att kunna kroka ordentligt men samtidigt ha en relativt mjuk topp för att inte sätta för hård press på tacklet. Ett ismetespö funkar även utmärkt att använda till exempelvis makrillfiske under sommaren.

 

Säkerhet

Vid allt fiske men framföallt vid isfiske är säkerheten av högsta prioritet. Därför är det viktigt att du alltid har koll på den aktuella istjockleken, undviker att vara ute ensam och alltid har adekvat säkerhetsutrustning med dig. I vårt sortiment hittar du bra och prisvärda isdubbar, broddar och räddningslinor.