Fisket är igång!

Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson

Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson

Första fiskedagen för Drömreseteamet är över och alla pustar ut efter en tuff dag där popperspöna gått varma.
Att fiska popper i Panama är ingen lek. Oavsett muskelstyrka är det en tuff och ansträngande uppgift – men oj så skoj!
Efter en dag in-shore i jakt på främst roosterfish, cubera och jack pustar gänget nu ut i poolen. Snart väntar efterlängtad kvällsmat! Alla i teamet har fått fisk vilket gör det till en lyckad fiskedag i den tropiska värmen, där samtliga nyss nämnda arter har landats i drömresebåten. Även andra fiskarter högg livligt på popper och vobbler.
– Det har varit en kanondag, man är totalt slutkörd och kommer sova gott inatt, säger drömresevinnaren Henrik Blom.
Dagens fiske skedde vid Coiba Island, som är en nationalpark och sedan 2005 även ett världsarv. En ö med vackra stränder och spektakulära stenformationer, som fram till 1560 var bebodd av indianbefolkning.
Störst lycka hade Abus Mikael Karlsson som uppfyllde drömmen om att landa roosterfish. Två fiskar på 50 respektive 40 pound är riktiga drömfiskar och Mikael sken ikapp med solen.
Imorgon fortsätter äventyret!
Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...