Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson[/caption] " /> Fisket är igång! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Fisket är igång!
Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson

Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson

Första fiskedagen för Drömreseteamet är över och alla pustar ut efter en tuff dag där popperspöna gått varma.
Att fiska popper i Panama är ingen lek. Oavsett muskelstyrka är det en tuff och ansträngande uppgift – men oj så skoj!
Efter en dag in-shore i jakt på främst roosterfish, cubera och jack pustar gänget nu ut i poolen. Snart väntar efterlängtad kvällsmat! Alla i teamet har fått fisk vilket gör det till en lyckad fiskedag i den tropiska värmen, där samtliga nyss nämnda arter har landats i drömresebåten. Även andra fiskarter högg livligt på popper och vobbler.
– Det har varit en kanondag, man är totalt slutkörd och kommer sova gott inatt, säger drömresevinnaren Henrik Blom.
Dagens fiske skedde vid Coiba Island, som är en nationalpark och sedan 2005 även ett världsarv. En ö med vackra stränder och spektakulära stenformationer, som fram till 1560 var bebodd av indianbefolkning.
Störst lycka hade Abus Mikael Karlsson som uppfyllde drömmen om att landa roosterfish. Två fiskar på 50 respektive 40 pound är riktiga drömfiskar och Mikael sken ikapp med solen.
Imorgon fortsätter äventyret!
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta