Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson[/caption] " /> Fisket är igång! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Fisket är igång!
Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson

Mikael Karlsson med en fin roosterfish på 50 pound. Foto: Mathias Larsson

Första fiskedagen för Drömreseteamet är över och alla pustar ut efter en tuff dag där popperspöna gått varma.
Att fiska popper i Panama är ingen lek. Oavsett muskelstyrka är det en tuff och ansträngande uppgift – men oj så skoj!
Efter en dag in-shore i jakt på främst roosterfish, cubera och jack pustar gänget nu ut i poolen. Snart väntar efterlängtad kvällsmat! Alla i teamet har fått fisk vilket gör det till en lyckad fiskedag i den tropiska värmen, där samtliga nyss nämnda arter har landats i drömresebåten. Även andra fiskarter högg livligt på popper och vobbler.
– Det har varit en kanondag, man är totalt slutkörd och kommer sova gott inatt, säger drömresevinnaren Henrik Blom.
Dagens fiske skedde vid Coiba Island, som är en nationalpark och sedan 2005 även ett världsarv. En ö med vackra stränder och spektakulära stenformationer, som fram till 1560 var bebodd av indianbefolkning.
Störst lycka hade Abus Mikael Karlsson som uppfyllde drömmen om att landa roosterfish. Två fiskar på 50 respektive 40 pound är riktiga drömfiskar och Mikael sken ikapp med solen.
Imorgon fortsätter äventyret!
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta