" /> Fisketävla dygnet runt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fisketävla dygnet runt

Den som är sugen på att tävla i fiske, dygnet runt, dag efter dag ska ta sig till Pajala i sommar. I 56 dagar, 24 timmar om dagen pågår ”världens längsta laxfisketävling”.
– Det är världens längsta laxfisketävling i mer än en bemärkelse eftersom det i Pajala kommun finns mer än 50 mil orörda, laxförande älvar, säger arrangören Robert Eriksson.
Det är tredje året i rad som tävliingen anordnas. Tävlingsreglerna är enklast tänkbara. Tävlingen börjar den 21 juni och pågår till den 15 augusti. Under den tiden är det bara att ge sig ut och fiska. När man fångat en lax anmäler man den bara på www.pajala.org där man också kan få mera info om tävlingen.
Svenne Andersson

Patrik Högman fångade största laxen i Pajalas laxtävling förra året, en fisk på 15 kilo.

Relaterad nyhet från din region
27 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta