Anmäl dig nu till 08ABBORREN och tävla om fina priser från ABU Garcia. (Bild: Erik Ohlsson)[/caption] " /> Fisketävling mitt i Stockholm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fisketävling mitt i Stockholm

Anmäl dig nu till 08ABBORREN och tävla om fina priser från ABU Garcia. (Bild: Erik Ohlsson)

Vem fångar de fem längsta abborrarna under fem timmar mitt i Stockholm? Det ska tävlingen ”08Aborren” ge svar på.
Det simmar grova abborrar i centrala Stockholm och i november när hösten är som kallast, arrangerar Sportfiskarna en riktigt het tävling.
Reglerna är enkla. Endast konstgjorda beten är tillåtna. Ni tävlar i lag där den längsta abborren räknas. Fångade fiskar fotograferas mot en mätdekal i båten.
Tid: Söndag 9 november 9 – 14
Plats: Start och mål vid Slussen i Stockholm
Anmälan: Senast 20 oktober
Läs mer på www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
29 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta