Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fisketurism på tapeten

Fisketurism – möjligheter att utveckla den som näring, är temat för det seminarium som Ljusnan-Voxnans Vattenvårdsförbund anordnar i Söderhamn den 1 juni.
Vattenvårdsförbundet fyller 50 år och det firar man genom att ordna ett seminarium om fisketurism. Miljökämpen, författaren och fiskeskribenten Gunnar Westrin är en av föredragshållarna – fisketurismföretagaren Robert Westin en annan. Desutom lovar arrangörerna en hel del andra intressanta inslag.
Det är inte dyrt av vara med på seminariet. För en hundring får man både inträdesbiljett, fika och lunch. Platsen är CFL i Söderhamn och sista chansen att anmäla sig är den 18 maj.
Mer info på vattenvårdsförbundets hemsida.
Svenne Andersson

Sverige har utmärkta förutsättningar för fisketurism. Seminariet tar upp olika möjligheter att utveckla näringen. (Foto: Glenn Mattsing)

Sverige har utmärkta förutsättningar för fisketurism. Seminariet tar upp olika möjligheter att utveckla näringen. (Foto: Glenn Mattsing)

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta