Annons
Fisketurism på tapeten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fisketurism på tapeten

Fisketurism – möjligheter att utveckla den som näring, är temat för det seminarium som Ljusnan-Voxnans Vattenvårdsförbund anordnar i Söderhamn den 1 juni.
Vattenvårdsförbundet fyller 50 år och det firar man genom att ordna ett seminarium om fisketurism. Miljökämpen, författaren och fiskeskribenten Gunnar Westrin är en av föredragshållarna – fisketurismföretagaren Robert Westin en annan. Desutom lovar arrangörerna en hel del andra intressanta inslag.
Det är inte dyrt av vara med på seminariet. För en hundring får man både inträdesbiljett, fika och lunch. Platsen är CFL i Söderhamn och sista chansen att anmäla sig är den 18 maj.
Mer info på vattenvårdsförbundets hemsida.
Svenne Andersson

Sverige har utmärkta förutsättningar för fisketurism. Seminariet tar upp olika möjligheter att utveckla näringen. (Foto: Glenn Mattsing)

Sverige har utmärkta förutsättningar för fisketurism. Seminariet tar upp olika möjligheter att utveckla näringen. (Foto: Glenn Mattsing)

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Du kanske även gillar detta