På Bukowskis Market på nätet säljs nu ett fiskbord och en fiskstol. " /> Fiskmöbler till salu | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Festligt fiskbord för den som vill manifestera sitt fiskintresse.
Fiskmöbler till salu

På Bukowskis Market på nätet säljs nu ett fiskbord och en fiskstol.
Designern heter Charlotte Nicolin och möblerna är från sent nittiotal. Utgångsbudet är 800 kronor på bordet, så det handlar inte om några fantasisummor. En perfekt sistaminutenklapp till en fiskfrälst person som redan har det mesta i fiskeprylar! Denna ensemble av möbler är högst osannolik att någon redan har…
Kolla in bord och stol.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta