FJ-bloggare blev miljöhjälte

FJ-bloggaren och Älvräddarordföranden Christer Borg är Årets miljöhjälte. Han får dock dela titeln med två andra kandidater.
Det är hemsidan Minplanet.se som för någon månad sedan utlyste en tävling om Årets miljöhjälte. En av de nominerade var Christer Borg som snabbt tog ledningen i den omröstning som hemsidan ordnat. När alla röster var räknade visade det sig också att Christer fått överlägset flest, 3171 röster eller 36 procent.
Efter rösträkningen sammanträdde en jury och beslutade att utdela hederstiteln Årets miljöhjälte till de tre som fått flest röster. Det betyder att Christer får dela äran med familjen Åkerlind Elevall, Järna och Linus Källander, Stockholm. Dessutom beslutade juryn att ge ett hederspris till Simon Eisner, Göteborg. Pristagarna får äran, diplom och WWF:s årsbok.
Bakom hemsidan Minplanet.se ligger bland andra WWF. Du kan läsa mer om pristagarna på den här länken.
Christer Borg är en av Fiskejournalens flitigaste bloggare. Du hittar hans blogg HÄR.
Svenne Andersson

Christer Borg från Näsåker har blivit utsedd till en av Årets miljöhjältar. (Foto: Martin Falklind)

Christer Borg från Näsåker har blivit utsedd till en av Årets miljöhjältar. (Foto: Martin Falklind)

Annons
AKTUELLT

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...