Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fjällorna 10 år

Terne Mejnå binder en egen regnbågsfluga under överinseende av Emma Lindgren. (Foto: Morgan Fihn)

Fjällorna är en förening för fiskande kvinnor och tjejer. I år fyller de tio år och firar med extra aktiviteter i sin monter på Sportfiskemässan.
Var är brudarna? Det är en relevant fråga på Sportfiskemässan där majoriteten är killar, grabbar, gubbar och män. Men i Fjällornas monter är man optimistisk – det går sakta framåt och medlemsantalet ökar ständigt.
För den tjej som är intresserad av flugfiske, erbjuder Fjällorna i år en gratis kastinstruktion med Mattias Drougge, en av Sveriges skickligaste instruktörer. Dessutom kan man få en mini-kurs i flugbindning med Emma Lindgren från Vision.
För att ännu fler tjejer ska får upp ögonen för sportfiske, erbjuder årets mässa en rejäl rabatt på inträdet. För 75 kronor får tjejer och kvinnor gå in på mässan hela helgen.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta