Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fjällorna 10 år

Terne Mejnå binder en egen regnbågsfluga under överinseende av Emma Lindgren. (Foto: Morgan Fihn)

Fjällorna är en förening för fiskande kvinnor och tjejer. I år fyller de tio år och firar med extra aktiviteter i sin monter på Sportfiskemässan.
Var är brudarna? Det är en relevant fråga på Sportfiskemässan där majoriteten är killar, grabbar, gubbar och män. Men i Fjällornas monter är man optimistisk – det går sakta framåt och medlemsantalet ökar ständigt.
För den tjej som är intresserad av flugfiske, erbjuder Fjällorna i år en gratis kastinstruktion med Mattias Drougge, en av Sveriges skickligaste instruktörer. Dessutom kan man få en mini-kurs i flugbindning med Emma Lindgren från Vision.
För att ännu fler tjejer ska får upp ögonen för sportfiske, erbjuder årets mässa en rejäl rabatt på inträdet. För 75 kronor får tjejer och kvinnor gå in på mässan hela helgen.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta