[/caption] " /> Fjällorna-Siv har skickat laxbrevet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fjällorna-Siv har skickat laxbrevet

Gör som Siv – skica ett brev till Eskil Erlandsson.

Fjällornas ordförande Siv Jansson ogillar Eskil Erlandssons nonchalans mot forskarnas råd. Självklart har hon skickat Fiskejournalens brev till Eskil Erlandsson – och uppmanar dig att göra likadant.
Siv Jansson arbetar med medlemsförmåner och kvinnors fiske hos Sportfiskarna. Hon är även ordförande i nätverket Fjällorna. När hon såg Uppdrag granskning om laxpolitiken blev hon upprörd över hur landsbygdsminister Erlandsson konsekvent bortsåg från forskarnas rekommendationer – och i stället tillät ett betydligt större fångstuttag.
Siv tycker också att Uppdrag granskning belyste problematiken med vattenkraften på ett bra sätt.
– Det finns utprovad teknik hur man bygger fungerande vandringsvägar så att även smolten klarar sig, det är skam att inte de vinstdrivande kraftbolagen kan avstå en del av vinsten för att rädda laxen.
Självklart har Siv och resten av Fjällorna skickat brevet till Erlandsson – och uppmanar dig att göra likadant.

Klicka här
för att komma till webbformuläret.
Missa inte tidigare notiser.
Missade du Uppdrag granskning? Klicka här för att komma till Svt play.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta