Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fler ansluter till protesterna

Protesterna mot planerna att reglera Piteälven fortsätter att växa. (Foto: Tina Wiklund)

Piteälven är en av Sveriges fyra skyddade nationalälvar. Lappland Kraftverk vill föra svenskt älvvatten till ett norskt vattenkraftverk och därmed reglera älven. Fiskejournalen och Älvräddarna startade en brevkampanj för att protestera. Nu ansluter även Svenska Kanotförbundet till de som höjer rösten.
Anders Danielsson, ordförande i Kanotförbundet, skriver nu ett öppet brev till miljöminister Andreas Carlgren och näringsminister Maud Olofsson.  Enligt Kanotförbundet så försämras möjligheterna till rekreation och kanottävlingar. Man har även svårt att se hur projektet kunna genomföras.
– En överledning av vattnet från Piteälven är uteslutet, enligt gällande svensk lagstiftning, säger Anders.
Pite älv ekonomiska förening, som är medförfattare till brevet, menar att även besöksnäring och sportfiske kommer att drabbas av en reglering.
Här hittar du information om Fiskejournalens brevkampanj. Har du inte skrivit på – gör det nu!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta