Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fler båtolyckor

Sportfiskare har en hel del kvar att lära när det gäller sjösäkerhet. (Foto. Morgan Fihn)

Drunkningsolyckor fortsätter att minska. Enligt TT omkom 42 personer under jämfört med 45 personer förra sommaren. När det gäller båtolyckor med dödlig utgång ser det värre ut.
Badolyckorna blir allt färre, men fritidsbåtolyckorna blir fler. Hälften av drunkningsolyckorna under juni, juli och augusti förolyckades i båtolyckor. Enligt TT har det hittills drunknat fler i båtolyckor än under hela förra året.
Anders Wernesten, expert på vattensäkerhet hos Livräddningssällskapet, ser ett tydligt mönster i båtolyckor.
– Jag har läst statistik på drunkningsolyckor i över 20 år och sportfiskare har hela tiden varit överrepresenterade, säger Anders till Fiskejournalen.
Varför båtolyckorna ökar och sportfiskare är vanligast förekommande vet man inte.
På vår webb-tv hittar du en tankeväckande film om flytoveraller. Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta