Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fler synar vattenkraften

Fler och fler riksdags- och regeringsledarmöter tycker att vattenkraftsindustrin skall ta ett större ansvar. (Foto: Morgan Fihn)

I början av februari skrev ledande politiker från Folkpartiet en debattartikel. Man riktade kritik mot kraftbolagen och dess bristande ansvar. Nu stämmer Vänsterpartiet in i kritiken och kräver ett större miljöansvar från bolagen.
Ord som biologisk mångfald och fiskvägar används allt oftare av våra ledande politiker. Efter Folkpartiets debattartikel i tidningen Norran svarar nu Vänsterpartiet med liknande krav på kraftbolagen – i en egen debattartikel. Man skriver bland annat: ” En överväldigande majoritet av våra kraftverk bedrivs i praktiken fortfarande med ålderdomliga tillstånd med just dessa bristande insikter i 1918 års vattenlag med exploatering som grund. Det duger inte om man menar allvar med principen att den som förorenar också är den som ska stå för kostnaden.”
Oavsett block eller partifärg så verkar fler och fler riksdags- och regeringsledamöter vända blicken mot kraftbolagen.
Norran.se kan du läsa hela artikeln.
Här hittar du en notis om Folkpartiets debattartikel.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta