Nu är det dags att vässa krokarna inför DM-gäddan i Stockholm, som avgörs 6 oktober. Det är från och med nu lokala distrikt som kommer att anordna DM-tävlingar inför SM i exempelvis gäddfiske, och eftersom en del förutsättningar har förändrats gentemot tidigare år så vill arrangörerna i Stäkets SF och Sportfiskarna göra deltagarna uppmärksamma på dessa: " />
Annons
Flera nyheter att hålla koll på inför DM-Gäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Man behöver inte längre fånga gäddor för att kunna kartlägga dem.
Flera nyheter att hålla koll på inför DM-Gäddan

Nu är det dags att vässa krokarna inför DM-gäddan i Stockholm, som avgörs 6 oktober. Det är från och med nu lokala distrikt som kommer att anordna DM-tävlingar inför SM i exempelvis gäddfiske, och eftersom en del förutsättningar har förändrats gentemot tidigare år så vill arrangörerna i Stäkets SF och Sportfiskarna göra deltagarna uppmärksamma på dessa:

”Med början 2018 genomför Sportfiskarna en stor förändring i grenen gädda och dess SM. Man återgår till det som är praxis i övriga grenar där medaljörerna på senaste SM ges en friplats samt att man kvalificerar sig genom distriktsmästerskap. När det gäller grenen gädda så gäller det att vara på prispallen för att få en biljett. Detta första år är det få distrikt i Sverige som arrangerar DM då förändringen i grenen ännu inte riktigt ”satt sig”. Förutom pallplats på förra SM och topplacering på DM så finns ett tredje sätt att ta sig in i startfältet på SM. Ett rankingsystem baserat på resultaten i tolv olika kvaltävlingar i landet har sjösatts och där över 200 Team har tagit chansen. Rankingsystemet går under namnet SwedishPikeLeague eller SPL där de femton högst rankade teamen vid årets slut erhåller en SM biljett. Årets SPL är på sluttampen med endast fyra tävlingar kvar för året och det är mycket spännande och jämt.”

Mer information hittar ni på Sportfiskarna och arrangörens hemsida.

 

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med sin största spinnfångade gös någonsin. Foto: Privat
Tommy gör det igen – drog årets största gös

De tunga gösarna fortsätter att rapporteras in. Nu är det dags att applådera Tommy Blomander igen, eftersom han lyckats fånga sin största spinnfiskade gös någonsin.

Ingen fångar fler storgösar i Sverige än Tommy Blomander, och när han sätter personliga rekord så vet vi att det gungar till ordentligt i listorna.

– Jag var ute på ett nattpass och efter 4 timmar hade jag inte fått ett enda napp. Sedan började gösen att vakna till och efter att jag fått fem supersize-gösar (90 centimeter) fick jag se en troligtvis större fisk på min livescope. Efter att ha kastat min Rapala peto 14 cirka tio gånger på den så kom det ett brutalt hugg i spöet som höll på att slita det ur nävarna på mig, berättar Tommy för Fiskejournalen.

Det som hade huggit var alltså en gös på hela 11,38 kilo och 98 centimeter.
– Jag trodde faktiskt att den var ännu större. Grymt bred över nacken och min största spinnfiskade. Totalt blev det sju supersize-gösar denna natt, ett magiskt fiske, konstaterar en nöjd Tommy Blomander.
Vi på Fiskejournalen gör som vanligt – alltså lyfter på hattarna och gratulerar till en enorm fisk.

Du kanske även gillar detta