Nu är det dags att vässa krokarna inför DM-gäddan i Stockholm, som avgörs 6 oktober. Det är från och med nu lokala distrikt som kommer att anordna DM-tävlingar inför SM i exempelvis gäddfiske, och eftersom en del förutsättningar har förändrats gentemot tidigare år så vill arrangörerna i Stäkets SF och Sportfiskarna göra deltagarna uppmärksamma på dessa: " /> Flera nyheter att hålla koll på inför DM-Gäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Man behöver inte längre fånga gäddor för att kunna kartlägga dem.
Flera nyheter att hålla koll på inför DM-Gäddan

Nu är det dags att vässa krokarna inför DM-gäddan i Stockholm, som avgörs 6 oktober. Det är från och med nu lokala distrikt som kommer att anordna DM-tävlingar inför SM i exempelvis gäddfiske, och eftersom en del förutsättningar har förändrats gentemot tidigare år så vill arrangörerna i Stäkets SF och Sportfiskarna göra deltagarna uppmärksamma på dessa:

”Med början 2018 genomför Sportfiskarna en stor förändring i grenen gädda och dess SM. Man återgår till det som är praxis i övriga grenar där medaljörerna på senaste SM ges en friplats samt att man kvalificerar sig genom distriktsmästerskap. När det gäller grenen gädda så gäller det att vara på prispallen för att få en biljett. Detta första år är det få distrikt i Sverige som arrangerar DM då förändringen i grenen ännu inte riktigt ”satt sig”. Förutom pallplats på förra SM och topplacering på DM så finns ett tredje sätt att ta sig in i startfältet på SM. Ett rankingsystem baserat på resultaten i tolv olika kvaltävlingar i landet har sjösatts och där över 200 Team har tagit chansen. Rankingsystemet går under namnet SwedishPikeLeague eller SPL där de femton högst rankade teamen vid årets slut erhåller en SM biljett. Årets SPL är på sluttampen med endast fyra tävlingar kvar för året och det är mycket spännande och jämt.”

Mer information hittar ni på Sportfiskarna och arrangörens hemsida.

 

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta