[/caption] " /> Flötestrolling nya favoritmetoden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Flötestrolling nya favoritmetoden

Att släpa betesfisken långsamt bakom båten, flötestrolling, är ofta en givande metod på hösten. Här poserar Tobias Ekvall med sitt nya personliga rekord, 108 centimeter gädda.

Tobias Ekvall från Eksjö har fattat tycke för flötestrolling. Den andra turen med flöte bakom båten resulterade i en 100-klubbare och ett antal mindre gäddor.
Flötestrolling brukar vara en givande metod för höstfiske efter gädda. Tobias Ekvall från Eksjö provade lyckan i Ingarpasjön och visst fungerade metoden även denna gång. En riktigt fin gädda högg på mörten som långsamt släpades bakom båten.
– Jag trodde först att det var en mindre gädda på 2-3 kilo, men när den kom närmare båten började den kämpa emot, berättar Tobias i sin anmälan.

Väl i båten kunde fisken mätas till 108 centimeter, ett nytt personligt rekord för fångstmannen. Fiskejournalen säger grattis och hoppas på återseende – både vad gäller gäddan och Tobias.
Läs mer om 100-kluben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta