" /> Flug- eller haspelrulle? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Bild: TOYOKOGYO
Flug- eller haspelrulle?

Japanska Toyokogyo har designat en rulle som utmanar den klassiska definition av flugfiske. Flugan kastas ut genom att rullen tvärställs och spolen släpper ut lina som på en haspelrulle.

Toyokogyos Fly Reel Jet Stream Zero liknar möjligtvis en traditionell flugrulle, men genom att hela rullen kan vridas 90 grader blir kasttekniken en helt annan. När linan kastas så rasslar den ut över spolen och vid hemtagning kan den rullas upp med hjälp av ett dragsnöre.

Fiske med vridbara rullar är dock inget nytt. I bland annat Australien har liknande modeller använts till surfcasting i många år, men då med betydligt tunnare lina.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta