Annons
Flug- eller pimpelspö? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Flug- eller pimpelspö?

Med bara två veckor kvar till årets största högtid för alla de som fiskar havsöring på västkusten är det svårt att veta om man ska binda flugor eller slipa krokarna på balanspirken.
Bohusläns fjordar är till stora delar täckta av is och temperaturen i havet längre söder ut efter kusten är lägre än normalt så här års. Om ingen drastisk förändring sker i vädret kanske vi kan kombifiska 1:a april. Vad sägs om spinn- och flugfiske där vattnet är öppet och balansfiske på norskt vis där isen fortfarande bär?
I Norge är havsöringen inte fredad under vintern och duktiga pimpelfiskare fångar varje vinter fina havsöringar från fjordarnas is. Kanske får vi chansen att pröva det här hemma i år.
Anders Nicander

Pimpelspöt eller flugspöt – vilket ska man välja? Kanske säkrast att ta med båda... (Foto: Svenne Andersson)

Pimpelspöt eller flugspöt – vilket ska man välja? Kanske säkrast att ta med båda... (Foto: Svenne Andersson)

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta