Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Flug- eller pimpelspö?

Med bara två veckor kvar till årets största högtid för alla de som fiskar havsöring på västkusten är det svårt att veta om man ska binda flugor eller slipa krokarna på balanspirken.
Bohusläns fjordar är till stora delar täckta av is och temperaturen i havet längre söder ut efter kusten är lägre än normalt så här års. Om ingen drastisk förändring sker i vädret kanske vi kan kombifiska 1:a april. Vad sägs om spinn- och flugfiske där vattnet är öppet och balansfiske på norskt vis där isen fortfarande bär?
I Norge är havsöringen inte fredad under vintern och duktiga pimpelfiskare fångar varje vinter fina havsöringar från fjordarnas is. Kanske får vi chansen att pröva det här hemma i år.
Anders Nicander

Pimpelspöt eller flugspöt – vilket ska man välja? Kanske säkrast att ta med båda... (Foto: Svenne Andersson)

Pimpelspöt eller flugspöt – vilket ska man välja? Kanske säkrast att ta med båda... (Foto: Svenne Andersson)

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta