[/caption] " /> Flugfångad 100-klubbare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Flugfångad 100-klubbare

Johan Byström poserar med en riktigt fin gädda, fångad i Täfteån.

100-klubben har blivit berikad med ännu en gädda. Det är Johan Byström som anmäler sin flugfångade gädda. Vi har nu passerat 5100 anmälda fiskar i klubben.
En flashfluga blev för svår att motstå för en av gäddorna i Täfteån. Johan Byström och några vänner ägnade en kväll åt spösvingande och fångstmannen är förvånad över storleken på fångsten.
– Vi har aldrig någonsin fått en så stor gädda i den här lilla ån, berättar Johan.
Gäddan mätte 101 centimeter och fångades i ett sel, efter lite nötande. De allra flesta gäddorna i Täfteån bruka väga kring tre kilo, så Johan har all anledning att känna sig stolt.
Vill du bli medlem i 100-klubben? Klicka här för information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta