" /> Flugfiskad regnbåge blev burgare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Jonas Cramby på jakt efter huvudingrediensen till sina "Västgötaburgare". Foto: Wine & friends
Flugfiskad regnbåge blev burgare

När matserien ”Gnarly Cramby” avslutades för säsongen gjordes detta i fiskets tecken. Kocken Jonas Cramby fick tips av flugfiskeprofilen Johan Klingberg och resultatet blev en så kallad ”Västgötaburgare”.

Fisket bedrevs i Hökensås och Tidan och förhoppningen var att fånga regnbåge på fluga.  Och visst var fisken på hugget. Med Johans hjälp blev fångsten riklig och i avsnittets slutscen bjöds det på grillade fiskburgare.

Vill du få ytterligare flugfiskeinspiration? Då kan ett besök till helgens Sportfiskemässa i Jönköping rekommenderas. Där medverkar Johan och de flesta av landets övriga fiskeprofiler.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta