värmland_flug
”Flugfiske är konst” är namnet på Värmlands första stora flugbindarträff. Den kombineras med National Geographics unika fotoutställning på Värmlands museum. " /> Flugfiske är konst | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Flugfiske är konst

värmland_flug
”Flugfiske är konst” är namnet på Värmlands första stora flugbindarträff. Den kombineras med National Geographics unika fotoutställning på Värmlands museum.
Carlstad Flytiers United är det gäng som ligger bakom detta unika kombinationsevent med både flugbindning och en fotoutställning av världsklass.
Ambitionen är att locka så många besökare som möjligt till att få chansen att se och uppleva flugbindning som konst, hobby eller som en del av sitt naturintresse.
Flera kända namn är på plats, bland annat Leif Milling, Niklaus Bauer och Tellis Katsogiannis.
Det blir flugbidning i världsklass att titta på, men det finns också chansen att prova på för både vuxna och ungdomar som vill lära sig. På träffen finns elever från Forshagas sportfiskeakademi som kommer hjälpa den som vill binda sin egen fluga.
Eventet äger rum 7 februari på Värmlands museum på Sandgrundsudden i Karlstad.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta