EM i flugfiske genomförs den 12-18 augusti 2014 i Östersund, Jämtland, Sverige. Tävlingarna sker i Ammerån, Öravattnet och Ösjön. EM i flugfiske genomförs den 12-18 augusti 2014 i Östersund, Jämtland, Sverige. Tävlingarna sker i Ammerån, Öravattnet och Ösjön.[/caption] " /> Flugfiske-EM invigs idag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Flugfiske-EM invigs idag
EM i flugfiske genomförs den 12-18 augusti 2014 i Östersund, Jämtland, Sverige. Tävlingarna sker i Ammerån, Öravattnet och Ösjön.

EM i flugfiske genomförs den 12-18 augusti 2014 i Östersund, Jämtland, Sverige. Tävlingarna sker i Ammerån, Öravattnet och Ösjön.

Idag, tisdagen den 12 augusti, invigs 20th European Flyfishing Championships 2014. 14 landslag från tolv länder deltar. Av dessa är två damlag och tolv herrlag.
De tävlande ska under veckan försöka bemästra Ammerån, Öravattnet och Ösjön i jakten på bästa fisken och kanske en EM-titel.
Invigningsceremonin påbörjas klockan 17.00 med en parad till Badhusparken, Östersund och därefter inviger Jämtlands läns landshövding Jöran Hägglund Flugfiske-EM 2014. Kl. 20.30 ikväll genomförs första lagledarmötet samt lottning.
Här hittar du mer information om mästerskapet.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta