Nej, man behöver faktiskt inte frysa när man står utvadad till midjan i februari. På Los Roques är vattnet 28 grader. " /> Flugfiske och värme | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Flugfiske och värme

Nej, man behöver faktiskt inte frysa när man står utvadad till midjan i februari. På Los Roques är vattnet 28 grader.
Den lilla ön Los Roques, som ligger utanför Venezuela, erbjuder ett prisvärt och fiskrikt resemål för den som älskar klara, turkosa vatten, snabba bonefish och läckra atoller av vit korallsand. Hit åker Sivan Jansson för att flugfiska så ofta hon har möjlighet.

Missa inte denna tropiska stund ombord.

– Det är lätt att hyra boende på Los Roques och det är inte särskilt dyrt. De flesta hyr in sig på en så kallad pousada, som ett bed & breakfast, berättar Sivan.
– Vill man hyra fiskeguider gör men det, men vill man gå längs stranden och fiska eller hyra en båt, så kan man utan svårigheter göra det på egen hand.
På Fiskekryssningen kommer Sivan att berätta mer om detta, samt även om Italien och flugfisket i EM, som hon nyligen återkommit från.
Missa inte denna tropiska stund i novembermörkret.
Läs mer på Fiskekryssningen.se

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta