Flugfiskeset

Köp dina Flugfiskeset här! Setten kan variera i innehåll.

Alla filter

Pris
Varumärke
Linklass

Siffran på linklassen bestämmer fluglinans vikt, med andra ord hur kraftigt flugspöet är som man använder. Det är därför det tilltänkta spöts linklass som avgör vilken linklass du ska välja på övrig utrustning som flugrulle och lina. Ett flugspö i linklass 3 (#3) är ett lättare spö för mindre vatten och mindre fisk. Ett flugspö i klass 9 (#9) är ett tyngre spö som ska klara av att hantera större flugor och större fiskar. När man matchar flugfiskeutrustningen ska man se till att linan, rullen och flugspöet är av samma klass. Den mest sålda flugfiskeutrustningen i Sverige är ett 9-fotspö i klass 5 med en klass 5 flytlina (WF) samt matchande rulle. 

Spölängd
Vi har valt att ange spölängderna i intervaller för att underlätta för dig som letar. Längden är angiven i både fot (') och centimeter (cm).
 
Är du nybörjare och behöver vägledning?
Längden på spön varierar och är vanligtvis mellan 6 och 10 fot. Ett kortare spö (runt 6 - 7 fot) är ofta lättare att hantera när man fiskar från båt eller kajak medan ett längre är att rekommendera när du fiskar från land. Fiskar du från land vid en sjö så är ett spö runt 7 till 9 fot att rekommendera. Många av de spön som används från kusten vid exempelvis havsöringfiske är runt tio fot långa, ibland ännu längre. 
Vad ska du fiska?
Här har vi delat in produkterna efter vilken fisk du vill få på kroken. Vi har utgått från vad tillverkarna uppgett, men även av erfarenhet vad som brukar funka. Listan kan nästan göras hur lång som helst och mycket fungerar till fler arter än vad vi har uppgett, så var inte rädd att prova dig fram.
Visa som Rutnät Listvy

4 Produkter

per sida
 1. Daiwa D Trout flugfiskeset 8'6" med 5/6 rulle och #5 flytlina
  12%
  Daiwa

  Daiwa D Trout flugfiskeset 8'6" med 5/6 rulle och #5 flytlina

  Rek. 995 kr Ordinarie pris 819 kr Rea pris 719 kr
 2. Scierra EDP v2 + Track 1 flugfiskeset
  Endast hos oss!
  Scierra

  Scierra EDP v2 + Track 1 flugfiskeset

  Från Fr. 1204 kr Ordinarie pris 1468 kr Rek. 3919 kr
 3. Scierra Baby Brook flugfiskeset 3'7" #3
  9%
  Scierra

  Scierra Baby Brook flugfiskeset 3'7" #3

  Rek. 1799 kr Ordinarie pris 1399 kr Rea pris 1279 kr
 4. Wiggler flugfiskeset 9' #6 Wiggler

  Wiggler flugfiskeset 9' #6

  Rek. 1749 kr 1679 kr
Visa som Rutnät Listvy

4 Produkter

per sida