Övre Vindelälven med pärlorna Ammarnäs och Kraddsele är storöringens förlovande land. Såklart att det ska hållas en Flugfiskefestival där. Boka in datumen 12–14 juli. " /> Flugfiskefestival flyttar till Kraddsele – storöringens rike | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Flugfiskefestivalen i Ammarnäs vänder sig till både små och stora fiskare. Foto: Mikael Lindström
Flugfiskefestival flyttar till Kraddsele – storöringens rike

Övre Vindelälven med pärlorna Ammarnäs och Kraddsele är storöringens förlovande land. Såklart att det ska hållas en Flugfiskefestival där. Boka in datumen 12–14 juli.

Fiskefestivalen arrangeras av Kraddselefisket, där Sorsele kommun finns med som stöd genom bland andra fiskesamordnaren Therese Lundin. Hon hoppas på många besökare, och vill uppmärksamma folk om att det handlar om en ny plats för arrangemanget.

– Vi har arrangerat Fiskefestivalen tidigare i Sorsele under två års tid, men nu får den tillfälle att rotera inom kommunen. Det är ju en stor och lång kommun med både olika gäster och olika typer av fiske och miljöer. Men det blir premiär i Kraddsele, berättar Therese Lundin för Fiskejournalen.

Hon säger att det kommer att finnas något för alla, från gammal till ung.

– Det blir bland annat flugfiskeskola, flugbindning, föreläsning, god mat och fiskepoesi (Sorsele poesisällskap har precis släppt en bok med fiskepoesi vilket är lite roligt) bland annat, hälsar Therese Lundin.

Mer om evenemanget hittar du här på Sorsele kommuns hemsida. 

Läs när Gunnar Westrin ryter till:

Westrin ryter till: Myter om fjällflyget

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fler sidofåror och andra fiskevårdsåtgärder är på gång i Mörrumsån. Här en sidofåra från Vittskövle. Foto: Martin Johansson
Mer pengar till Mörrumsån – detta ska åtgärdas först

Miljonerna regnar nu över sju vattensystem i södra Sverige. Det handlar om ett av Europas största vattenvårdsprojekt, Life Connects, som har sjösatts. Näst på tur är Mörrumsån, som ska rustas upp för de välkomna slantarna.

Det är Mörrums Kronolaxfiske som meddelar att de kan sätta igång med ett omfattande vattenvårds- och restaureringsarbete, efter att ha vunnit en upphandling hos Sportfiskarna inom Life Connects.
Delprojektet omfattar 1,5 miljoner, och är alltså en del projektet med syfte att förbättra ekosystemet i sju sydsvenska vattendrag. Totalt är denna satsning på 100 miljoner kronor.

Vi är förstås nyfikna på vad som har högst prioritet i Mörrumsån, och frågan går till fiskevårdsarbetaren Martin Johansson.
– Högst på prioriteringslistan är en lång sidofåra och kvillområde i Vittskövle, berättar Martin för Fiskejournalen.

Han berättar att det har försvunnit flera livsmiljöer genom årens lopp, och att några av dessa nu kan återställas tack vare projektet. Här kan ni se ett inslag om detta i SVT, och här kan ni läsa mer om Life Connects och vilka fler vatten som omfattas.

Du kanske även gillar detta