[/caption] " /> I Fiskejournalen nummer 4 inleds Flugfiskeskolan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Flugfiskeskolan – del 1

Flugfiske är inte så svårt som det ser ut. I Flugfiskeskolan lotsar Kalle Bergdahl och Jesper Larsson dig fram till den kunskap du behöver för att komma igång. (Ill Bastian Gierth)

Att flugfiske kan te sig svårt och invecklat är ingen överdrift. Men det behöver inte alls vara så svårt som det ser ut. I Fiskejournalen nummer 4 inleds Flugfiskeskolan.
I tre nummer av Fiskejournalen kommer vår medarbetare Kalle Bergdahl, tillsammans med proffsguiden och instruktören Jesper Larsson, att hjälpa dig att komma igång med grunderna i flugfiske på ett enkelt sätt. I första delen får du bland annat veta vad du behöver för att komma igång och hur du kastar.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta