[/caption] " /> I Fiskejournalen nummer 4 inleds Flugfiskeskolan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Flugfiskeskolan – del 1

Flugfiske är inte så svårt som det ser ut. I Flugfiskeskolan lotsar Kalle Bergdahl och Jesper Larsson dig fram till den kunskap du behöver för att komma igång. (Ill Bastian Gierth)

Att flugfiske kan te sig svårt och invecklat är ingen överdrift. Men det behöver inte alls vara så svårt som det ser ut. I Fiskejournalen nummer 4 inleds Flugfiskeskolan.
I tre nummer av Fiskejournalen kommer vår medarbetare Kalle Bergdahl, tillsammans med proffsguiden och instruktören Jesper Larsson, att hjälpa dig att komma igång med grunderna i flugfiske på ett enkelt sätt. I första delen får du bland annat veta vad du behöver för att komma igång och hur du kastar.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta