Du missar väl inte Gunnar Westrins artikel i Fiskejournalen nummer 12. Du missar väl inte Gunnar Westrins artikel i Fiskejournalen nummer 12.[/caption] " /> Flugorna som ger guldkant | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Flugorna som ger guldkant
Du missar väl inte Gunnar Westrins artikel i Fiskejournalen nummer 12.

Du missar väl inte Gunnar Westrins artikel i Fiskejournalen nummer 12.

Vintertid är för många detsamma som flugbindartid. Är du en av dessa, eller allmänt nyfiken å flugbindning – då ska du kolla in Gunnar Westrins artikel i senaste Fiskejournalen.
Hur vi än vänder oss så har vi rumpan bak, konstaterar Gunnar Westin i Fiskejournalen nummer 12. Han berättar i sin artikel hur han trodde sig ha skapat ett revolutionerande flugmönster – tills han upptänkte att fler hade tänkt i samma banor.
Då fick han en ny idé, till ännu en enastående fiskfångarfluga!
Senaste numret av Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Vill du ha tidningen direkt i brevlådan? Klicka här.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta