Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Flugornas herre i kväll

Ta chansen att snacka flugfiske med Peter Sjödin i kväll. Kl.21 börjar livechatten på vårt Sportfiskeforum.
Förra måndagen var det kanontryck när William Moberg-Faulds satt i heta stolen hos Sportfiskeforum. Frågorna vällde in och William hann långt ifrån besvara alla.
Lika hett blir det säkert i kväll när Williams fiskekompis från TV4-programmet Fiske, Peter Sjödin, är den som svarar på frågorna.
Peter har framförallt gjort sig känd för sina trollkonster med flugspöt och med de egenhändigt komponerade specialflugorna. Det är ingen slump att han kallas ”flugornas herre”.
Klicka HÄR för att komma direkt till chatten!
Svenne Andersson

Flugornas herre – Peter Sjödin svarar på frågor om flugor, öringar, harrar, laxar och mycket, mycket annat.


Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta