Trots att vinden drar hård och kall från Barents pågår en febrig jakt efter Nordnorges platta guld. Med förhoppningar om drömfiske och nya upptäckter besöker Fiskejournalen Nordic Sea Anglings camp på gränsen till det yttersta nord, i Havøysund. " /> Flundrarace i nordan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Mathias Arnham
Flundrarace i nordan

Trots att vinden drar hård och kall från Barents pågår en febrig jakt efter Nordnorges platta guld. Med förhoppningar om drömfiske och nya upptäckter besöker Fiskejournalen Nordic Sea Anglings camp på gränsen till det yttersta nord, i Havøysund.
Hård nordanvind är sällan bra för fisket, det vi alla. Därför antog jag att det skulle bli långt mellan hälleflundrorna. När det sedan visar sig att båtarna som kommer iland har fångat tiotals flundror blir det uppenbart vilka fantastiska fiskevatten vi befinner oss vid. Själv tog jag första flundran vid spättamete – på räka! Ingen stor fisk, men ändå. En halvtimmas riktat fiske gav en godkänd fisk och två missade.
Resten av veckan söker vi nya fiskeupplevelser. Fiskrikedomen, både i sött och salt vatten, är så fantastisk att bara fantasin sätter gränser.

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta