Trots att vinden drar hård och kall från Barents pågår en febrig jakt efter Nordnorges platta guld. Med förhoppningar om drömfiske och nya upptäckter besöker Fiskejournalen Nordic Sea Anglings camp på gränsen till det yttersta nord, i Havøysund. " /> Flundrarace i nordan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Flundrarace i nordan

Trots att vinden drar hård och kall från Barents pågår en febrig jakt efter Nordnorges platta guld. Med förhoppningar om drömfiske och nya upptäckter besöker Fiskejournalen Nordic Sea Anglings camp på gränsen till det yttersta nord, i Havøysund.
Hård nordanvind är sällan bra för fisket, det vi alla. Därför antog jag att det skulle bli långt mellan hälleflundrorna. När det sedan visar sig att båtarna som kommer iland har fångat tiotals flundror blir det uppenbart vilka fantastiska fiskevatten vi befinner oss vid. Själv tog jag första flundran vid spättamete – på räka! Ingen stor fisk, men ändå. En halvtimmas riktat fiske gav en godkänd fisk och två missade.
Resten av veckan söker vi nya fiskeupplevelser. Fiskrikedomen, både i sött och salt vatten, är så fantastisk att bara fantasin sätter gränser.

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta