" /> Flygande hajar på bild | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Flygande hajar på bild

Den världsberömde hajfotografen Chris Fallows utkommer i höst med en bok om de ”flygande” vithajarna vid Seal Island, Sydafrika. Ett praktverk med fantastiska bilder som aldrig tidigare publicerats.
Fotografen Chris Fallows gjorde sig ett namn i och med de omtalade dokumentärerna om hoppande vithajar Air Jaws och Air Jaws II. Nu kommer Fallows med en fotobok som beskriver historien bakom de hoppande vithajarna vid Seal Island i False Bay, Sydafrika. Bilderna har aldrig tidigare publicerats och boken innehåller några av de mest spektakulära scener som fångats på vithaj i modern tid.
Fotoboken kommer ut på förlaget Caracal Publishing den 1 oktober. Bokia erbjuder möjligheter att förhandsbeställa boken, via den här länken.
Anders Nicander

Boken om de flygande vithajarna utkommer i höst, men kan förhandsbeställas.

Boken om de flygande vithajarna utkommer i höst, men kan förhandsbeställas.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta