Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Flyt för fiskevården

200 spänn till fiskevården och större säkerhet på sjön – det blir resultatet om du investerar i en ny flytoverall från Normark, Sundridge Crossflow.
En flytoverall är go att ha, både när det blåser kallt på sjön och om man skulle ha oturen att drulla i sjön. Därför är det naturligtvis med stor glädje som Sportfiskarna och kampanjen ”Ge fan i våra vatten” slutit avtal med Normark om den nya overallen.
”Ge fan-märket” pryder overallen och signalerar att 200 kronor av försäljningspriset går till fiskevård.
– Vi på Normark vill, genom denna specialdesignade overall med kampanjens tuffa emblem broderat på bröstet, stötta ett viktigt initiativ för starkare fiskbestånd och friskare vattenmiljöer, säger Pär Lindberg på Normark.
Svenne Andersson

Märket på bröstet signalerar att den nya flytoverallen skickar pengar till fiskevården.

Märket på bröstet signalerar att den nya flytoverallen skickar pengar till fiskevården.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta