Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Födelsedagsfest på isen

Egentligen var det kompisen som fyllde år – men det blev faktiskt Dennis Olsson som fick den finaste presenten: en biffig 100-klubbare.
Dennis, som bor i Eslöv, berättar att han kompis David firade sin egen födelsedag med att komma och väcka Dennis med frukostbullar. Efter en rejäl frukost styrde de kosan till Vaxsjön där ismetespöna riggades. Dagen förflöt ganska lugnt under några timmar, men plötsligt signalerade Dennis ena spö för hugg:
”Vi rusar fram och min rulle spinner som katten. Min vän slänger fram mattan och jag börjar brottas med vårt monster. Det tar några minuter innan vi får upp den 110 centimeter långa och 8,2 kilo tunga gäddan. En otroligt fin fisk”, skriver Dennis i anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Dennis lyfter den snygga och välfödda gäddan som han bärgade i Vaxsjön.


Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta