Eleverna berättar till exempel om sina mål med fisket på Forshagaakademins webb-tv. Eleverna berättar till exempel om sina mål med fisket på Forshagaakademins webb-tv.[/caption] " /> Följ fiskeeleverna på Forshaga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Följ fiskeeleverna på Forshaga
Eleverna berättar till exempel om sina mål med fisket på Forshagaakademins webb-tv.

Eleverna berättar till exempel om sina mål med fisket på Forshagaakademins webb-tv.

Hur tänker och resonerar dagens gymnasieelever när det gäller fiske? Följ dem på Sportfiskebloggen – det fiskande klassrummet.
Fiskebloggar, berättelser om deras senaste fiske och filmklipp med debattinlägg om hur man ska hantera fisken vid återutsättning. Ja, detta är faktiskt Forshagaelevernas undervisning i svenska. Och plötsligt blev svenskan riktigt rolig för alla de fiskefantaster som valt att läsa sportfiske på gymnasiet!
Och det blir även intressant för övriga sportfiskesverige. Här hittar man en till exempel intervjuer med Svartzonker, Olle Lidesjö och Solveig Rask från ABU. Här får man se de duktiga fiskeelevernas monstergäddor och man får både initierade fisketips och trix avslöjade. Här kan hela sportfiskebranschen få en försmak av vilka nya stjärnor som är på gång.
För det är inte en slump att de flesta, stora ismetade gäddorna just nu kommer från Värmland. På Forshagaakademin går mängder av unga, fokuserade sportfiskare som nu på vintern ägnar sig år ismete.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta