Eleverna berättar till exempel om sina mål med fisket på Forshagaakademins webb-tv. Eleverna berättar till exempel om sina mål med fisket på Forshagaakademins webb-tv.[/caption] " /> Följ fiskeeleverna på Forshaga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Följ fiskeeleverna på Forshaga
Eleverna berättar till exempel om sina mål med fisket på Forshagaakademins webb-tv.

Eleverna berättar till exempel om sina mål med fisket på Forshagaakademins webb-tv.

Hur tänker och resonerar dagens gymnasieelever när det gäller fiske? Följ dem på Sportfiskebloggen – det fiskande klassrummet.
Fiskebloggar, berättelser om deras senaste fiske och filmklipp med debattinlägg om hur man ska hantera fisken vid återutsättning. Ja, detta är faktiskt Forshagaelevernas undervisning i svenska. Och plötsligt blev svenskan riktigt rolig för alla de fiskefantaster som valt att läsa sportfiske på gymnasiet!
Och det blir även intressant för övriga sportfiskesverige. Här hittar man en till exempel intervjuer med Svartzonker, Olle Lidesjö och Solveig Rask från ABU. Här får man se de duktiga fiskeelevernas monstergäddor och man får både initierade fisketips och trix avslöjade. Här kan hela sportfiskebranschen få en försmak av vilka nya stjärnor som är på gång.
För det är inte en slump att de flesta, stora ismetade gäddorna just nu kommer från Värmland. På Forshagaakademin går mängder av unga, fokuserade sportfiskare som nu på vintern ägnar sig år ismete.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta