Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Följ Navias äventyr

Team Navia, där bland annat unge mästerfiskaren Anders Christensson ingår, är ett av landets mest framgångsrika havsfisketeam. Genom deras blogg får vi följa med till hamnarnas multar och djupens vitrockor.
Trots att våra hemmahav lider svårt av utfiskning finns det några havsfiskare som nästan alltid lyckas. Ett av de gäng som ständigt nämns när det är storfiske på gång är nordhalländska Team Navia. Allt i från lerskäddor på några hundra gram till långor på över tjugo kilo lockar ut dessa gossar på havsfiskeäventyr.
I förra veckan mötte man blad annat val vid fiske ute på den beryktade 10-gradarn. Fisket vid det tillfället var fisket dessutom så bra att det helt klart kommer att synas när statistiken över årets största havsfiskar summeras.
Vill du hänga med hittar du den väl uppdaterade bloggen HÄR
Anders Nicander

Team Navias Anders Christensson mäskar för multe. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta