Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Folkfest på havisen

De senaste veckorna har bjudit på härligt havsisfiske på Västkusten. Främst är det grann sill som fångas i stora mängder. Har du möjlighet så ta chansen att ge dig ut – men se upp med isen!
Sällan finns så mycket gott och nyttigt att hämta ur naturens skafferi som när sillen kommer in i fjordarna. Människor i hundratal i alla åldrar lockas ut till den bästa form av rekreation, motion och naturupplevelse som finns – sportfiske.
På  lördagsmorgonen högg sill i mängd på Ljungskileviken. Rapporter kom från de som valt att avbryta fisket för att inte få för mycket fisk. När jag passerade Ljungskile i skymningen såg jag att många fiskare fortfarande var kvar på isen. Rapporter om sillfångster har också kommit från Kungsbackafjorden, Björköfjorden och uppifrån Skredsvik i Gullmarsfjorden. Allt från pimpelspö anno 1800 till årets nyheter i spö- och rullväg syns i händerna på de fiskande. Har man bara en sillhäckla och ett sänke är man med i leken.

Ut och fiska! Men tänk på att havsisen är betydligt mer förrädisk än isen på den lilla insjön. Gå bara där andra gått före dig om du är osäker och tänk på att hastiga väderomslag och hårda västliga vindar kan bryta söder isen och göra den landlös.
Anders Nicander

sillfiske, isfiske, havsisfiske, havsisfiske

Härligt fiske i grandios miljö - silla går till. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta