notis_hedeforsNu svarar Folkpartiet på socialdemokraternas utspel om att vattenkraften. När S  inte vill miljöanpassa, vill FP istället ta bort de minsta kraftverken. " /> Folkpartiet vill riva 1000 kraftverk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Folkpartiet vill riva 1000 kraftverk

notis_hedeforsNu svarar Folkpartiet på socialdemokraternas utspel om att vattenkraften. När S  inte vill miljöanpassa, vill FP istället ta bort de minsta kraftverken.
”De 1 030 minsta vattenkraftverken med en effekt på mindre än 125 kW är i stort oviktiga för energiproduktionen”, skriver man i ett pressmeddelande.
I onsdags gick socialdemokraternas energipolitiska talesperson, Ingemar Nilsson, ut SVT Mittnytt och menade att det inte var möjligt att ställa samma miljökrav på redan existerande vattenkraft som annan energiproduktion och miljöpåverkande verksamhet.
”Vi menar till skillnad från Nilsson och socialdemokraterna att kraven i Vattenverksamhetsutredningen är minst sagt rimliga och att våra älvar kräver en modernare lagstiftning än den över 100-år gamla som socialdemokrater och andra motståndare till biologisk mångfald lutar sig mot”, skriver Folkpartiet.
Att ta bort de minsta vattenkraftverken påverkar knappt energoproduktionen alls, men kan ge stora miljövinster, då de mindre åarna ofta ursprungligen har en stor biodiversitet med många olika habitat. Folkpartiet menar att eventuella kraftförlust från små vattenkraftverk, lätt kan ersättas av vindkraft.
Läs och se socialdemokraternas utspel här.

Källa: Mittnytt, SVT

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta