Sponsrad

Förbättra vinterfisket med Panoptix

Nya fiskemöjligheter och närmare till hugg med Panoptix på isen. Cecilia "gösdrottningen" Grönberg förklarar hur det funkar!

Prickskyttefiske är för många förknippat med sommar, sol och stora gösar. Nu får vi lägga till is och vinter i ekvationen för nu gör gösdrottningen, Cecilia Grönberg prickskyttet till en vintersport!
I ekolodsvärlden där allt ser ungefär likadant ut, lyser Garmins Panoptix igenom med teknik och möjligheter som istället sticker ut från mängden. Panoptix visar en bild som i realtid illustrerar vad som händer under oss på ett tydligare sätt än andra ekolodsbilder. Man behöver inte gå ekolodskurser eller plöja igenom böcker för att förstå om det är stora eller små fiskar under givaren eller åt vilket håll fisken är på väg, det syns istället tydligt på skärmen. Utöver att vara en fantastisk hjälp för allt båtfiske är Panoptix även en otrolig fiskekompis på isen. Cecilia ”gösdrottningen” Grönberg, berättar hur Panoptix tillfört en helt ny dimension till hennes isfiske efter gös och gädda.

Man behöver inte gå ekolodskurser eller plöja igenom böcker för att förstå om det är stora eller små fiskar under givaren eller åt vilket håll fisken är på väg, det syns istället tydligt på skärmen.

— När jag packar ned mitt Panoptix Ice Fishing Bundle i pulkan och drar ut på isen är jag betydligt bättre rustad än tidigare. Jag tar bara med skärmen tillsammans med isfiskekittet där både batteri, givare och allt annat som behövs för att enkelt använda lodet under vintern är samlat. Med Panoptix på isen får jag helt andra möjligheter att hitta både rovfisken och betesfisken. Jag har kraftigt ökat mina chanser till ett lyckat fiske vid varje tillfälle, berättar Cecilia och förklarar hur det går till.

Med Panoptix Ice Fishing Bundle hittar du betesfisken på nolltid.

— Jag borrar helt enkelt några få hål och använder Panoptixgivaren för att söka av området under isen. Jag hittar lätt betesfisken i och med att jag kan kika med givaren åt alla håll under isen. 30 meter eller mer i varje riktning! Hittar man betesfisken hittar man också rovfisken, men utan hjälp av Panoptix får man borra som en galning för att försöka hitta intressanta partier. Det blir som att leta efter en nål i en höstack, förklarar Cecilia. Panoptixgivaren PS22-TR tillsammans med inställningarna LiveVü Forward och LiveVü Down förenklar istället isfisket enormt och gör det tillgängligt för fler, säger hon glatt.

Med Panoptix på isen får jag helt andra möjligheter att hitta både rovfisken och betesfisken.

När betesfisken och rovfisken på detta smidiga sätt är lokaliserad går det sedan att prickskjuta gösen lika bra från is som från båt. Sommar eller vinter spelar ingen roll, det är precis lika spännande att tydligt kunna följa jiggen nedåt på Garminskärmen och se hur gösen reagerar när den närmar sig, berättar Cecilia entusiastiskt. Hon tipsar även om något annat som är fantastiskt kul med hjälp av Panoptix – pimpelfiska abborre!
– Du ser hur stimmet böljar fram och tillbaka på skärmen och hur enstaka fiskar slår sig ut och attackerar den lilla pirken, en pimpelsfiskares absoluta dröm, avslutar Cecilia.

Här har vi resultatet av en lyckad dag på isen. Utan hjälp av Panoptix hade det varit betydligt svårare, om ens möjligt.

Att tolka ekolodsbilder är för många krångligt. Med Garmins Panoptix slipper du i stort sätt all tolkning. Inget mer kliande i huvudet och inget vridande och vändande på prickar och ”bananer” i fruktlösa försök att förstå vad som egentligen händer på skärmen. Ekolodstekniken har hittat hem och äntligen gjorts användarvänlig till glädje för såväl nybörjare som experter.

Pröva du med!

För mer info om Panoptix och andra Garminprodukter besök Garmins hemsida.

Annons
AKTUELLT

Kalmarsund fortsätter leverera kompakta abborrar

Hur hög och kompakt kan en abborre egentligen bli? Lars Premberg från Kristianstad närmade sig kanske svaret på den frågan när han drog upp en riktig tjurskalle på måndagskvällen. Fisken vägde 1860 gram och var 47 centimeter lång, med en iögonfallande hög puckel. – Men jag glömde faktiskt att mäta hur hög den var, det

Ovanlig fångst under reportageresa

Jakub Vágner: ”White catfish is a lifetime dream”. Fiskejournalens reportagebesök nere vid världsfiskekändisens Jakub Vágner hemmavatten utanför Prag, Tjeckien blev minst sagt en lyckoträff då Max Gylling lyckades fånga en av de mycket ovanliga vita malarna. Fisket efter malen är en industri nere i Europa. Att offra allt från dyr utrustning till hundratusentals kronor i respengar för

Positiv rapport från Gotland – abborren är tillbaka

Medlemmarna i föreningen Rädda Valleviken har anledning att känna sig både stolta och glada i dag. Mycket tyder nämligen på att abborren längs Gotlands kust är på väg att återhämta sig efter en lång svacka. Länsstyrelsen har i samarbete med föreningen provfiskat i Valleviken under tre år, och utvecklingen har varit mycket lovande. För tre

Lekvandrande lax hindras – Älvräddarna ryter till

Älvräddarna uppmanar nu alla som har avtal med Skellefteå Kraft att byta elleverantör. De har nämligen ledsnat på företagets förehavande i Åbyälven, där stigande lax vid Hednäs kraftstation hindras från att nå sina lekområden. Så här skriver Älvräddarna på sin hemsida, efter att medlemmarna i Älvräddarna Pite- och Åby Älvdal varit där och uppmärksammat problemet.

Sivan lottar ut fiskekurs

Sivan Jansson, ordförande för fiskeklubben Fjällorna, är inte bara en flitig marknadsförare av sportfisket, utan även en mycket duktig kastinstruktör. Nu lottar hon ut en plats till hennes flugfiskekurs i Älvkarleby 7 oktober. För att vara med i utlottningen behöver du bara gilla och följa hennes Facebook-sida Sivans fiske. Hon driver konceptet ”Fiska dig friskare”

Granudd grym gäddledare – men står han sig på Åland?

Sveriges just nu hetaste gäddfiskare bor i jämtländska Aspås. Efter grundomgången i Gäddfajten 2018 leder nämligen Patrik Granudd, och mellan 12-14 oktober får han möta resten av toppgänget i finalen på Åland. Det var runt 400 gäddor som anmäldes i grundomgången av den rikstäckande Gäddfajten 2018. Det var mycket jämnt i toppen inför den sista

Världens största gäddor?

Esox Lucius, northern pike, eller gädda. En fisk som är båda hatad och älskad. Vad är det som gör gäddan så fascinerande? Kan det möjligtvis vara lömskheten, styrkan, 700 tänder i samma mun eller möjligen storleken? Här kommer ett axplock av de största gäddorna som fångats. Några av fiskarna fångades för många år sedan, en

Kris för Roslagens gösar – snart kan de fredas

Gösbeståndet i Galtfjärden i norra Roslagen minskar kraftigt, och troligtvis är orsaken ett högt fisketryck. Det slår forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet fast, och de föreslår därför att den ska fredas. Resultat från nätprovfisken visar att stora gösar helt försvunnit från provfiskefångsterna, och nu minskar även fångsterna av mindre och yngre gösar. – Utvecklingen är mycket

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Satsning på storgäddor i Storsjö blev succé

Folket i Jämtland/Härjedalen sitter på en kassakista – utan att många vet om det. Det vill Sussi Stridh ändra på. Hennes initiativ Norrskensgädda i Storsjö Kapell har blivit en dörröppnare till ett nytt fiskeparadis. Varje vecka 38 bjuder hon in gäddfantaster över hela landet till det lilla fjällsamhället i västra Jämtland, som tidigare varit mest känt

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...