Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Föredrag av Klippinge

Säveåns Flugfiskesällskap har bjudit in föredragshållaren och flugfiskaren Pelle Klippinge till Sjölyckan.

Säveåns Flugfiskesällskap (SFS) bjuder in till föreläsningar på Sportfiskarnas lokaler i Sjölyckan, Göteborg. I kväll klockan 19.00 är det dags för Pelle Klippinge med föredraget Danica XL-
För tionde året i rad arrangerar Säveåns Flugfiskesällskap bildvisningar och föreläsningar på Sjölyckan i Göteborg. Som vanligt erbjuds lotter, fika och samtal med likasinnade. Allt överskott från försäljningen går till fiskevården i Säveån.
I kväll klockan 19.00 gästar Pelle Klippinge med föredraget Danica XL. Pelle är en av vårt lands mest flitiga och omtyckta författare av böcker om lax och havsöringsfiske och har en bred erfarenhet av fiske, både hemmavid och från avlägsna hörn av världen.
Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta