Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Föredrag av Klippinge

Säveåns Flugfiskesällskap har bjudit in föredragshållaren och flugfiskaren Pelle Klippinge till Sjölyckan.

Säveåns Flugfiskesällskap (SFS) bjuder in till föreläsningar på Sportfiskarnas lokaler i Sjölyckan, Göteborg. I kväll klockan 19.00 är det dags för Pelle Klippinge med föredraget Danica XL-
För tionde året i rad arrangerar Säveåns Flugfiskesällskap bildvisningar och föreläsningar på Sjölyckan i Göteborg. Som vanligt erbjuds lotter, fika och samtal med likasinnade. Allt överskott från försäljningen går till fiskevården i Säveån.
I kväll klockan 19.00 gästar Pelle Klippinge med föredraget Danica XL. Pelle är en av vårt lands mest flitiga och omtyckta författare av böcker om lax och havsöringsfiske och har en bred erfarenhet av fiske, både hemmavid och från avlägsna hörn av världen.
Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta