[/caption] " /> Föredrag med Kent Håkansson | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Föredrag med Kent Håkansson

Nu på onsdag den 13 februari föreläser fiskemästaren Kent Håkansson i Sportfiskarnas lokaler i Sjölyckan, Göteborg.

Säveåns Flugfiskesällskap (SFS) bjuder in till föreläsningar på Sportfiskarnas lokaler i Sjölyckan, Göteborg.
För elfte året i rad arrangerar Säveåns Flugfiskesällskap bildvisningar och föreläsningar på Sjölyckan i Göteborg. Som vanligt erbjuds lotter, fika och samtal med likasinnade. Allt överskott från försäljningen går till fiskevården i Säveån.
Onsdag 13 februari klockan 19.00 kommer Kent Håkansson, fiskmästare på Ems Herrgård, till Sjölyckan.  Han kommer bland annat att visa bilder och berätta utifrån sin långa erfarenhet från fisket i Gaula.
Här hittar du mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta