Den 26 november blir det film och bildvisning om Säveån. Då kan du bland annat träffa Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind, filmproducenten Maria Ålander och naturfotografen Hans Falklind. Den 26 november blir det film och bildvisning om Säveån. Då kan du bland annat träffa Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind, filmproducenten Maria Ålander och naturfotografen Hans Falklind.[/caption] " /> Föredrag om Säveån | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Föredrag om Säveån
Den 26 november blir det film och bildvisning om Säveån. Då kan du bland annat träffa Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind, filmproducenten Maria Ålander och naturfotografen Hans Falklind.

Den 26 november blir det film och bildvisning om Säveån. Då kan du bland annat träffa Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind, filmproducenten Maria Ålander och naturfotografen Hans Falklind.

Vill du njuta av en helkväll med film- och bildvisning om Västkustpärlan Säveån? Då ska du ta dig till Dergårdsteatern i Lerum på onsdag kväll den 26 november.
Första delen av kvällen är det Fiskejournalens medarbetare Martin Falklind och Maria Ålander som föreläser och visar film om fisk, djur, natur och vad som görs för att skydda och bevara Säveån. Därefter kommer Sportfiskarnas fiskekonsulent Niclas Åberg att berätta om hur Säveån och havet hänger ihop. Hur laxar och havsöringar förbinder Säveån med kusten och Färöarna.

Fiskeklubbarna i kommunen säljer lotter och fika i pausen, där du även får tid och möjlighet att se flugbindning och träffa Sportfiskarna, Fiskejournalen, Studiefrämjandet, Länsstyrelsen och de som just nu arbetar med bygget av omlöpet vid Hedefors kraftverk.
Alla ungdomar upp till 18 år går in gratis, och samtliga intäkterna från kvällen går oavkortat till fiskevård och ungdomsaktiviteter.
Välkommen!

Tid: 26 nov, kl.19.00
Plats: Dergårdsteatern, Lerum
Pris: 100:-, gratis för dig under 18 år

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta