Den 26 november blir det film och bildvisning om Säveån. Då kan du bland annat träffa Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind, filmproducenten Maria Ålander och naturfotografen Hans Falklind. Den 26 november blir det film och bildvisning om Säveån. Då kan du bland annat träffa Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind, filmproducenten Maria Ålander och naturfotografen Hans Falklind.[/caption] " /> Föredrag om Säveån | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Föredrag om Säveån
Den 26 november blir det film och bildvisning om Säveån. Då kan du bland annat träffa Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind, filmproducenten Maria Ålander och naturfotografen Hans Falklind.

Den 26 november blir det film och bildvisning om Säveån. Då kan du bland annat träffa Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind, filmproducenten Maria Ålander och naturfotografen Hans Falklind.

Vill du njuta av en helkväll med film- och bildvisning om Västkustpärlan Säveån? Då ska du ta dig till Dergårdsteatern i Lerum på onsdag kväll den 26 november.
Första delen av kvällen är det Fiskejournalens medarbetare Martin Falklind och Maria Ålander som föreläser och visar film om fisk, djur, natur och vad som görs för att skydda och bevara Säveån. Därefter kommer Sportfiskarnas fiskekonsulent Niclas Åberg att berätta om hur Säveån och havet hänger ihop. Hur laxar och havsöringar förbinder Säveån med kusten och Färöarna.

Fiskeklubbarna i kommunen säljer lotter och fika i pausen, där du även får tid och möjlighet att se flugbindning och träffa Sportfiskarna, Fiskejournalen, Studiefrämjandet, Länsstyrelsen och de som just nu arbetar med bygget av omlöpet vid Hedefors kraftverk.
Alla ungdomar upp till 18 år går in gratis, och samtliga intäkterna från kvällen går oavkortat till fiskevård och ungdomsaktiviteter.
Välkommen!

Tid: 26 nov, kl.19.00
Plats: Dergårdsteatern, Lerum
Pris: 100:-, gratis för dig under 18 år

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta