Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Föreläsning om havsfiske

Kungsbacka Sportfiskeklubb bjuder in till en mycket spännande föreläsning med den legendarisk turbåtsskepparen Fredric Kullin. Fredric berättar om det oerhört mångfacetterade havsfisket vid Fröya.
Djuphavsfiske efter plogjärnsrocka och hajar som väger över  600 kilo eller storsej och bleka på lätt utrustning? Bor man som Fredric Kullin i Fröya i Norge behöver man inte välja. Fisket i området är på många sätt unikt och vi lovas en spännande resa i bild och ord när Fredric Kullin berättar.
För mer info och spännande fiskeläsning klicka Här
Anders Nicander

Kummel i drömformat från norska storfiskvatten.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta