Det kommer många signaler om att sportfisket går in i en högkonjunktur. Något som bekräftar detta är att fiskekortsförsäljningen ökar dramatiskt hos flera återförsäljare. " /> Försäljningen av fiskekort rusar – här är teorierna! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Nattfisket i slutet av juni är en av höjdpunkterna i Hårkan. Foto: Anders Lundin
Försäljningen av fiskekort rusar – här är teorierna!

Det kommer många signaler om att sportfisket går in i en högkonjunktur. Något som bekräftar detta är att fiskekortsförsäljningen ökar dramatiskt hos flera återförsäljare.

Sportfiskarna meddelar att de registrerat nya rekord i förmedlingen av fiskekort. Antalet utfärdare fiskekort på portalen fiskekort.se ökade med över 70 procent i förhållande till samma månad 2019 och hittills i maj är ökningen mer än 160 procent.

Samma tendens är det hos iFiske, som har 800 anslutna fiskevårdsområden.

– Jag gick nyss igenom sifforna, och ökningen är 135 procent jämfört med i fjol, berättar Thomas Abrahamsson på iFiske.

Vad ligger då bakom den kraftiga ökningen? En given förklaring är förstås coronapandemin, som inneburit att många fler både vill och kan komma ut i naturen. Men det finns fler teorier.

– Att många blivit permitterade och vill utöva en hobby som inte sker i grupp är förstås en anledning, men jag tror att bristen på is den gångna vintern spelar in också, säger Thomas Abrahamsson.

Många fick inte chansen att utöva pimpelfiske denna vinter, på grund av det milda vädret, och det kan helt enkelt finnas ett stort uppdämt behov av att fiska.

Fiskejournalen bjuder här nedan på lite tips inför sommaren:

Lite folk och mycket fisk – här är norra ”hemesterlistan”

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta