fiskodling_attackForskare från Stockholms universitet (SU) anklagar en fiskodlare från Höga kusten-området för att ha försökt skada dem genom att ramma deras båt. " /> Forskare attackerade av fiskodlare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Forskare attackerade av fiskodlare

fiskodling_attackForskare från Stockholms universitet (SU) anklagar en fiskodlare från Höga kusten-området för att ha försökt skada dem genom att ramma deras båt.
Det var när forskarna från Stockholms universitet (SU) höll på med botteninventering som fiskodlaren försökte ramma deras båt. De var precis färdiga med ett dyk när en stor fiskebåt dök upp.
Jag kände igen mannen som körde och han kände igen mig. Han tycker inte om att vi undersöker havsbotten i närhet av fiskodlingarna, säger Hans Kautsky från SU till Allehanda.se.
Enligt foskarna blev mannen mycket upprörd och drog på full gas. Han ska då även ha riktat fören mot den inglasade förarhytten där Kautsky satt.
– Jag blev livrädd, det var i sista stund som jag lyckades lägga in backen. Det resulterade i att vi rammades längre fram. Min ena kollega slängdes ner på däck och den andre tumlade runt inne i hytten.
När forskarlaget sedan försökte ta sig från platsen i hög fart, följde fiskodlaren efter.
– Vi fruktade för våra liv, berättar Hans Kautsky.
Till sitt försvar säger fiskodlaren att han hade svårt att få in friläget på sin båt. Händelsen polisanmäldes och rubriceras som skadegörelse.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta