Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Första gösen någonsin

Tobias Bjarnestad hade aldrig tidigare fått någon gös innan han och en kompis styrde ut på Mälaren. En trög start och ett missat hugg skvallrade om att statistiken skulle stå sig ett tag till. Sista kastet skulle dock skänka Tobias livets första gös.
Tobias, som har Mälaren som hemmavatten, ägnade stora delar av dagen åt att söka fisk. Gädda, gös och abborre lyste med sin frånvaro med några få undantag. Ett sista stopp utanför hamnen gav ett hugg och när fisken närmade sig ytan såg Tobias att det var en gös. Tyvärr släppte den, men vännen Mathias manade honom att göra ett kast till på samma ställe.
– Då sög det till och en vild kamp började, säger Tobias.
Efter ett tag såg de en stor skugga under båten. En riktigt stor gös och dessutom Tobias Bjarnestads första gös någonsin. Väl i vågsäcken stannade vikten vid 5,1 kilo.
– Känslan nu, några dagar senare, är fortfarande obeskrivlig, berättar Tobias i sin anmälan till Grand Slam Cup.
Grattis, tack för en kul anmälan och välkommen in i tävlingen, säger vi till Tobias.
Morgan Fihn

Tobias Bjarnestad hade den goda smaken att välja en Grand Slam-gös som sin första gös någonsin.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Gissa hur mycket den här gäddan vägde! Foto: Privat
Jösses vilken smal gammelgädda Jessica fick

Vi inleder veckan med att snacka om kondition – nämligen fiskars kondition. Jessica Dolk fick häromdagen en gammelgädda som tål att visas upp för allmänheten.

Inte i bästa kondition.

När det gäller gäddor så går det sällan att fastställa vikten utifrån längden, i synnerhet inte under våren och lekperioden då det kan variera väldigt mycket. Gäddan som Jessica Dolk fick är ett praktexempel på att vikt och längd inte alltid harmoniserar. Den var hela 112 centimeter lång, men vägde bara 6 kilo.

– Ibland blir en längd missvisande då den egentligen inte säger ett dugg om hur stor en gädda är. Jag gissar att den är väldigt gammal, säger Jessica till Fiskejournalen.

Hon berättar att gäddan totalslukade betet på grunt vatten, och att den fick simma tillbaka efter lite bortplockade av iglar och maskar.
Nu undrar vi om ni också fått en extremt smal gädda? Visa gärna upp den isåfall på vår Facebook!

Du kanske även gillar detta